San Francisco Professional Events List


Marketing Analytics and Data Science


Date
Apr 03, 2017 - 08:00 AM - Apr 05, 05:00 PM
Organizer
Informa PLC
Venue
JW Marriott San Francisco Union Square
Location
515, Mason St

San Francisco,
CA,
USA,
ZIP: 94102
Phone:

HARNESSING THE SUPERPOWERS OF DATA SCIENCE AND ANALYTICS TO DRIVE BUSINESS FORWARD

We're excited about what will happen when we bring two worlds together.

Data science and marketing analytics are transforming every industry. There is a reason why it is being called the sexiest job of the 21st century. Calling all professionals that want to harness analytics and data science! Do you realize how critical you are to the future of your organization?

The prices displayed reflect the $100 Early Bird savings rate available until March 17th 2017.

Standard Rates: 

All Access Three Day Pass - $2,895 

Two Day Pass - $2,295

Send More & Save More:

  • Save $100 off the current rate when you send a group of 2
  • Save $250 off the current rate when you send a group of 3-4 
  • Save $500 off the current rate when you send a group of 5+

To take advantage of discount offers, contact Kevin Schlear at kevin.schlear@knect365.com

Cancellation Policy

If you need to make any changes or have any questions, please feel free to contact us via email at register@knect365.com. Cancellations must be in writing and must be received by IIR prior to 10 business days before the start of the event. Upon receipt of a timely cancellation notice, IIR will issue a credit voucher for the full amount of your payment, which may be applied towards registration fees at any future IIR event held within 12 months after issuance (the "Expiration Date"). All credit vouchers shall automatically expire on the Expiration Date and shall thereupon become void. In lieu of issuance of a credit voucher, at your request, IIR will issue a refund less a $795 processing fee per registration. Registrants are advised that no credit vouchers or refunds will be issued for cancellations received less than ten business days prior to start of the event, including cancellations due to weather or other causes beyond the Registrant's control. IIR therefore recommends that registrants allow for unexpected delays in making travel plans. Substitutions are welcome at any time. If for any reason IIR decides to cancel this conference, IIR accepts no responsibility for covering airfare, hotel or other costs incurred by registrants, including delegates, sponsors, speakers and guests.



Agenda


Conference Day 1 - Monday, 3 April 2017


Morning

9 am 
15 mins

Main agenda

Chair Welcome: The Opportunity and Jeopardy We Face

  • David Boyle - EVP Insight, BBC Worldwide

9:15 am 
45 mins

Main agenda

KEYNOTE: Don't Get Duped by Data

  • Alistair Croll - Visiting Executive, Harvard Business School

10:45 am 
45 mins

Main agenda

Morning Network Break

Data Science

11:30 am 
45 mins

Track 1: Data Science

Macroeconomic Forecasting, Consensus, and Individual Forecaster: A Real-Time Approach

  • Azhar Iqbal - Director and Econometrician, Wells Fargo Securities, LLC

12:15 pm 
45 mins

Track 1: Data Science

The Sprint for Teaching Data Science: Lynda.com, LinkedIn Learning, and the New Era of Just-In-Time Skills Training

  • Steve Weiss - Content Manager for Data Science and Business Analytics, LinkedIn

1 pm 
75 mins

Track 1: Data Science

Lunch

2:15 pm 
45 mins

Track 1: Data Science

Language Analysis. Unlocking the power of words.

 

  • Chase Perkins - Founder & CEO, Thoughtly

3 pm 
45 mins

Track 1: Data Science

The Power of Randomized and Natural Experiments

 

  • Brett Danaher - Consultant to movie, TV and music industry and Assistant Professor of Economics and Management Science, Argyros School of Business and Economics, Chapman University

Marketing Analytics

11:30 am 
45 mins

Track 2: Marketing Analytics

Data Analytics in the Retail Store of the Future

 

  • Dave Bhattacharjee - Vice President, Data Analytics, Stanley Black and Decker

12:15 pm 
45 mins

Track 2: Marketing Analytics

From rotten fruit to movie stars. Analytical lessons learned.

  • David Rogier - CEO & Co-Founder, MasterClass

1 pm 
75 mins

Track 2: Marketing Analytics

Lunch

2:15 pm 
45 mins

Track 2: Marketing Analytics

Session to be delivered by Cogitaas

3 pm 

45 mins

Track 2: Marketing Analytics

Utilize CX Analytics to get out of the Marketing Spend

 

  • Kuntal Goradia - Head of Customer Experience Analytics and Experimentation , PayPal

Afternoon

3:30 pm 
30 mins

Main agenda

Afternoon Break

4:15 pm 
45 mins

Main agenda

KEYNOTE: Falling in Love with Data: Fireside chat with Sam Yagan

 

  • Sam Yagan - CEO, ShopRunner & Co-Founder of SparkNotes & OkCupid

5 pm 
15 mins

Main agenda

What We Learned Today and Want to Learn Tomorrow

  • David Boyle - EVP Insight, BBC Worldwide

5:15 pm 
60 mins

Main agenda

Reception

Conference Day 2 - Tuesday, 4 April 2017

 

9 am 
15 mins

Main agenda

What Today Holds and What to Look Out For

  • David Boyle - EVP Insight, BBC Worldwide

9:15 am 
60 mins

Main agenda

KEYNOTE: Who's Influencing Who? Where the Audience Goes, So Shall We All!

 

  • Jon Gosier - Founder and Chief Data Scientist, AuDigent

10:15 am 
45 mins

Main agenda

KEYNOTE: Data Superpowers: How to Leverage the Machine

  • Hilary Mason - Founder and CEO, Fast Forward Labs

11 am 
25 mins

Main agenda

Morning Network Break

Data Science

11:25 am 
5 mins

Track 1: Data Science

Track Chair Welcome

11:30 am 
45 mins

Track 1: Data Science

Infographics Make Data Delicious

  • Kelsy Saulsbury - Manager, Consumer Insights & Analytics, The Schwan Food Company

12:15 pm 
44 mins

Track 1: Data Science

Get Involved!

1 pm 
73 mins

Track 1: Data Science

Lunch

2:15 pm 
45 mins

Track 1: Data Science

Machine Learning and Experimentation using Data Science

3 pm 
45 mins

Track 1: Data Science

Get Involved!

 

Marketing Analytics

11:25 am 
5 mins

Track 2: Marketing Analytics

Track Chair Welcome

11:30 am 
45 mins

Track 2: Marketing Analytics

Layering Insights on Automation: How American Express Customer Marketing uses Big Data Infrastructure to its Advantage

  • Eric Callahan - Director, Performance Analytics, American Express

12:15 pm 
45 mins

Track 2: Marketing Analytics

In China, on Mobile and on PC, What's Trending and What's Not

 

  • Danfeng Li - Director, Alibaba group

1:10 pm 
75 mins

Track 2: Marketing Analytics

Lunch

2:15 pm 
45 mins

Track 2: Marketing Analytics

IBM and Twitter – Routes to cognitive understanding of social media tweets using Watson

 

  • James Newswanger - Senior Research Manager of the Corporate Social Analytics , IBM

3 pm 
45 mins

Track 2: Marketing Analytics

Competitive Price Tracking and Analytics

 

  • Seth Reichlin, Ph.D. - Senior Vice President, Market Research & Insights, Pearson Education

3:45 pm 
30 mins

Main agenda

Afternoon Networking Break

4:15 pm 
45 mins

Main agenda

The Centrality of a Detailed Understanding of your Audience

  • Haile Owusu - Chief Data Scientist, Mashable

5 pm 
15 mins

Main agenda

Interactive Summary and Lessons Learned with our chair David Boyle

  • David Boyle - EVP Insight, BBC Worldwide

Conference Day 3 - Wednesday, 5 April 2017

9 am 
15 mins

Main agenda

What Today Holds and What to Look Out For with our chair, David Boyle

  • David Boyle - EVP Insight, BBC Worldwide

9:15 am 
45 mins

Main agenda

KEYNOTE: Powers through Partnership. What to Look for in Analytics Startups

  • Roy Bahat - Head, Bloomberg Beta

10:15 am 
45 mins

Main agenda

KEYNOTE PANEL: Outside In: Getting the Best Minds Without Hiring

 

  • Anthony Goldbloom - Co-Founder and CEO, Kaggle
  • Rahul Telang - Professor, Carnegie Mellon University
  • Giulia Erickson - VP, Marketing, Warner Bros.

11 am 
30 mins

Main agenda

Morning Networking Break

11:30 am 
45 mins

Main agenda

KEYNOTE: Ten Commandments for Modern Marketing

  • Stan Sthanunathan - Executive Vice President - Consumer & Market Insights, Unilever

12:15 pm 
45 mins

Main agenda

KEYNOTE: Lessons from Social Change

  • Josh Hendler - CTO, Purpose

12:45 pm 
60 mins

Main agenda

Lunch

Marketing Analytics

1:45 pm 
45 mins

Track 2: Marketing Analytics

Ghost Ads: Improving the Economics of Measuring Online Ad Effectiveness

  • Randall Lewis - Economic Research Scientist, Netflix

2:30 pm 
45 mins

Track 2: Marketing Analytics

Data for Media, Music & Marketing

  • Radha Subramanyam - President of Insights, Research and Analytics , iHeartMedia

Data Science

1:45 pm 
45 mins

Track 1: Data Science

Linking Data Science Function to Value in Pharma Early Research & Development

  • Laura Aguiar - Senior Global Leader, Roche Innovation Center New York

2:30 pm 
45 mins

Track 1: Data Science

Get Involved!

3:15 pm 
15 mins

Main agenda

Where to from Here?

  • David Boyle - EVP Insight, BBC Worldwide

3:30 pm 
0 mins

Main agenda

Close of MADS 2017


 


Speaker Details


Alistair Croll

Visiting Executive

Harvard Business School

Kuntal Goradia

Head of Customer Experience Analytics and Experimentation

PayPal

Danfeng Li

Director

Alibaba group

James Newswanger

Senior Research Manager of the Corporate Social Analytics

IBM

Steve Weiss

Content Manager for Data Science and Business Analytics

LinkedIn

Randall Lewis

Economic Research Scientist

Netflix

Haile Owusu

Chief Data Scientist

Mashable

David Boyle

EVP Insight

BBC Worldwide

Hilary Mason

Founder and CEO

Fast Forward Labs

Stan Sthanunathan

Executive Vice President - Consumer & Market Insights

Unilever

Laura Aguiar

Senior Global Leader

Roche Innovation Center New York

Roy Bahat

Head

Bloomberg Beta

Dave Bhattacharjee

Vice President, Data Analytics

Stanley Black and Decker

Eric Callahan

Director, Performance Analytics

American Express

Brett Danaher

Consultant to movie, TV and music industry and Assistan


Event Categories
Keywords: fun, access , business , conference , Fun , industry , policy , professional, science , sin




Comments








Events Calendar

SunMonTueWedThuFriSat
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Event Location

Newsletters

Subscribe
VIP Life Time Subscription to our Newsletters!
$399.99
$299.99